Διπλάσια κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες προτείνει ο Βρούτσης

mploko
Nov 19 2019

Διπλάσια κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες προτείνει ο Βρούτσης

Τόσο με δηλώσεις του στην ΕΡΤ το Σάββατο όσο και με δημοσίευμα των “Νέων” σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε νομοσχέδιο βάσει του οποίου η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες θα διπλασιαστεί, δηλαδή από τα 114 ευρώ το μήνα θα φτάσει τα 220 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι στόχος του νέου νομοσχεδίου, που θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2020, οι 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέγουν οι ίδιοι πόσα θα πληρώνουν για ασφαλιστικές εισφορές.

Το ελάχιστο όριο θα είναι τα 220 ευρώ τον μήνα και οι εισφορές θα μπορούν να φτάσουν και στα 522 ευρώ τον μήνα ενώ όσο μεγαλύτερες είναι οι εισφορές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη.

Πιο αναλυτικά, οι ασφαλιστικές κατηγορίες των εισφορών θα διαμορφώνονται, σε γενικές γραμμές ως εξής:

– 1η ασφαλιστική κατηγορία: 220 ευρώ

– 2η ασφαλιστική κατηγορία: 250 ευρώ

– 3η ασφαλιστική κατηγορία: 300 ευρώ

– 4η ασφαλιστική κατηγορία: 350 ευρώ

– 5η ασφαλιστική κατηγορία: 430 ευρώ

– 6η ασφαλιστική κατηγορία: 530 ευρώ και

H έβδομη, που θα αφορά νέους ασφαλισμένους, κάτω από 200 ευρώ το μήνα.

Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας: “Μάλλον ο Υπουργός νομίζει ότι αναφέρεται σε αγρότες της Καλιφόρνιας”

Αντιδρώντας σε αυτό το σχέδιο, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: “Μάλλον ο Υπουργός Εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων νομίζει ότι αναφέρεται σε αγρότες της Καλιφόρνιας και όχι της Ελλάδας, που τα τελευταία δέκα χρόνια έχουμε υποστεί τα πάνδεινα.

Ανακοίνωσε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις επτά νέες κατηγορίες ασφάλισης με την πρώτη να ξεκινά από τα 220 ευρώ, ήτοι 2.640 ευρώ το χρόνο και για ένα ζευγάρι αγροτών 5.280 ευρώ το χρόνο.

Επειδή η κυβέρνηση ξεχνά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για το ασφαλιστικό, να ξέρει ότι οι αγρότες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν ούτε μισό ερυώ παραπάνω.

Αν επιμείνει σε αυτά που λέει ο Υπουργός θα μας βρει απέναντί του στους δρόμους.”

Πηγή:agro24.gr