Παρατάχθηκαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Δέλτα του Ε-65 στην Καρδίτσα

mploko_delta_karditsa
Jan 22 2018

Παρατάχθηκαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Δέλτα του Ε-65 στην Καρδίτσα

Παρατάχθηκαν τα πρώτα τρακτέρ στον κόμβο Δέλτα του Ε-65 στην Καρδίτσα

Οι αγρότες του νομού Καρδίτσας έστησαν το πρώτο μπλόκο στην Ε-65 στο ύψος του ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο των εξαγγελθέντων αγροτικών κινητοποιήσεων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας. Εκατοντάδες είναι τα τρακτέρ που έφτασαν στο προγραμματισμένο σημείο, τα οποία στρατοπέδευσαν στην μια πλευρά κάθε λωρίδας κυκλοφορίας, με το δρόμο να είναι κλειστός. Ο αριθμός των τρακτέρ υπολογίζεται σε 250 με 300 τρακτέρ, σε κάθε περίπτωση η ΕΟΑΣΚ καλεί τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο. Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, ανέφερε ότι η Καρδίτσα δίνει το μήνυμα σε όλους τους αγρότες ότι πρέπει να βγουν στους δρόμους, να αγωνιστούν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δεν τους επιτρέπει ούτε να ζήσουν ούτε να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες το μπλόκο θα ενισχυθεί και από άλλους αγρότες. Έκανε λόγο για πόλεμο που γίνεται προκειμένου να μη στηθούν μπλόκα, και ως απάντηση έρχεται το μπλόκο της Καρδίτσας αλλά και τα άλλα που θα ακολουθήσουν “Πρέπει να στηθούν μπλόκα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε”.

Οι αγρότες ζητάνε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:

–  Αφορολόγητο ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Φορολόγηση με βάση το πραγματικό εισόδημα και όχι τα τεκμήρια.

–  Να μην ισχύσουν οι υπέρογκες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου.

-Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

-Να μπει τέλος στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα. Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που στο όνομα της οικονομίας της αγοράς, και με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, κερδοσκοπούν σε βάρος μας, καθώς αγοράζουν πάμφθηνα από το χωράφι και το μαντρί τα προϊόντα μας και τα πουλάνε ακριβότερα.

-Μείωση του κόστους παραγωγής στα μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και στα σπίτια, να μείνει στο συρτάρι η απόφαση για την αύξηση του στα χωράφια. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως παίρνουν οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι. Κατάργηση όλων των χαρατσιών και αυτών που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση (πχ πράσινο τέλος στο νερό).

-Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί

-Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.

– Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

-ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία: Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

-Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα: Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

sociallocker id=”7334″] [/sociallocker]