Βγήκαν οι δικαιούχοι του Μέτρου 6.3 για την ενίσχυση των μικρών εκμεταλλεύσεων σε 5 περιφέρειες

potistiko_xorafi
Nov 18 2019

Βγήκαν οι δικαιούχοι του Μέτρου 6.3 για την ενίσχυση των μικρών εκμεταλλεύσεων σε 5 περιφέρειες

Με ημερομηνία 15 Νοεμβρίου αναρτήθηκαν σε 4 περιφέρειες τα ονόματα των δικαιούχων και των απορριπτόμενων του Μέτρου 6.3 του ΠΑΑ 2014-2020 που ενισχύει τις μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις με το ποσό των 14.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι, κυρίως οι απορριφθέντες, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση εντός 5 εργάσιμων ημερών, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη. Μόλις ολοκληρωθεί και η διαδικασία των ενστάσεων θα αποσταλούν οι φάκελοι προς πληρωμή στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Να σημειωθεί ότι οι 4 περιφέρειες που ανήρτησαν τα ονόματα των δικαιούχων την Παρασκευή ήταν η Θεσσαλία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Πελοπόννησος και η Στερεά Ελλάδα. Η πέμπτη περιφέρεια, που σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, θα αναρτήσει τα ονόματα των δικαιούχων σήμερα, Δευτέρα, είναι η Δυτική Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της Δυτικής Ελλάδας

Την απόφαση δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των φακέλων για την ενίσχυση 364 δικαιούχων αγροτών, μέσω του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020 υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στους δικαιούχους θα διατεθούν 5.096.000 ευρώ προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τις γεωργικές τους δραστηριότητες, μέσω ενεργειών που στόχο έχουν την βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητάς τους ή την εν γένει διαρθρωτική τους προσαρμογή (όπως παραγωγική, οργανωτική κλπ) ούτως ώστε να είναι «ικανές» να υποστηρίξουν μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση των κατόχων τους στη γεωργία.

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 πρόκειται να υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη οι αντίστοιχες αποφάσεις ένταξης και εν συνεχεία οι καταστάσεις θα προωθηθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμή.

Τα τελικά αποτελέσματα καταχωρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).

Τα αποτελέσματα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μπορείτε να τα δείτε εδώ

Πηγή:agro24.gr